Menu degustacyjne z selekcją win

 

Już 5 listopada o godz. 19.00. zapraszamy na wyjątkową kolację degustacyjną z selekcją win.

Szef Kuchni Maitree Pramuanphan zaprezentuje sześć azjatyckich potraw wraz z szeroko nagradzanymi winami argentyńskimi Bodegas Salentein, który w 2019 roku został wybrany najlepszym producentem przez Mundus Vini.

Będzie to egzotyczna podróż kulinarna, podczas której nacieszymy zmysły i poruszymy aspekty teoretyczne. W sekrety starannie dopasowanych win wprowadzi nas Gość specjalny, Pani Annemieke Nierop, Brand Ambassador winnicy Bodegas Salentein. Oprócz ekskluzywnego menu uczestników wydarzenia czeka pasjonująca dyskusja i dodatkowe atrakcje.

Menu:

Aperitif – Salentein Sparkling – chrupiąca krewetka, świeże warzywa, tamaryndowiec
Przystawka I – Salentein Sauvignon Blanc – grillowane krewetki, mango, limonka, kaffir, chilli
Przystawka II – Salentein Chardonnay – pierś kurczaka, kolendra, tajska bazylia
Danie I – Salentein Numina Syrah – pierś kaczki, słodki sos sojowy, galangal, makaron jajeczny
Danie II – Salentein Gran Corte – polędwica wołowa, warzywa z woka
Deser – Salentein Malbec – gorzka czekolada, chilli, kaffir, pomarańcza

 

Jak kupić zaproszenie?

Zaproszenia dostępne są na naszej stronie. Wystarczy wpisać dla kogo przeznaczony jest voucher, a zaraz po zaksięgowaniu płatności online, wyślemy e-mail z zaproszeniem w formie pdf. Posiadanie zaproszenia jest równoznaczne z rezerwacją miejsca. Należy je wydrukować i okazać w restauracji w dniu wydarzenia.

 

Goście wydarzenia będą mogli zakupić wina Bodegas Salentein w preferencyjnych cenach.