menu degustacyjne
menu degustacyjne

Opis

Już 5 listopada o godz. 19.00. zapraszamy na wyjątkową kolację degustacyjną z selekcją win.

Szef Kuchni Maitree Pramuanphan zaprezentuje sześć azjatyckich potraw wraz z szeroko nagradzanymi winami argentyńskimi Bodegas Salentein, który w 2019 roku został wybrany najlepszym producentem przez Mundus Vini.

Będzie to egzotyczna podróż kulinarna, podczas której nacieszymy zmysły i poruszymy aspekty teoretyczne. W sekrety starannie dopasowanych win wprowadzi nas Gość specjalny, Pani Annemieke Nierop, Brand Ambassador winnicy Bodegas Salentein. Oprócz ekskluzywnego menu uczestników wydarzenia czeka pasjonująca dyskusja i dodatkowe atrakcje.

Menu:

Aperitif – Salentein Sparkling – świeże spring rolls z chrupiącą krewetką i tajskimi ziołami z sosem z tamaryndowca
Przystawka I – Salentein Sauvignon Blanc – grillowane krewetki z mango, limonką, kaffirem i chilli
Przystawka II – Salentein Chardonnay – bazyliowe szpadki z piersi kurczaka w sosie kolendrowym
Danie I – Salentein Numina Syrah – tajski makaron jajeczny z piersią kaczki marynowaną w sosie sojowym z miodem i galangalem
Danie II – Salentein Gran Corte – stek z polędwicy wołowej
Deser – Salentein Malbec – mus czekoladowy z chilli i liśćmi kaffiru z sosem z gorzkiej pomarańczy

 

Jak kupić zaproszenie?

Wystarczy wpisać dla kogo przeznaczony jest voucher, a zaraz po zaksięgowaniu płatności online, wyślemy e-mail z zaproszeniem w formie pdf. Posiadanie zaproszenia jest równoznaczne z rezerwacją miejsca. Należy je wydrukować i okazać w restauracji w dniu wydarzenia.

 

Goście wydarzenia będą mogli zakupić wina Bodegas Salentein w preferencyjnych cenach.